Sikkerhed på automatiske døre

Hvad skal du være opmærksom på når det gælder sikkerheden ved automatiske døre?

Sikkerhed

Indendørs og udendørs automatiske døre

Vi forventer alle, at en automatisk dør stopper, hvis vi stikker armen ind i mellem dør og dørkarm, men hvad sker der, hvis den ikke gør? Der kan være store fysiske kræfter i spil når det gælder automatisk døre. Det er en rigtig god ide at tænke over det inden det går galt.

Læs også: De 5 vigtigste ting ved ny dørautomatik eller portautomatik

Her viser vi eksempler på sikkerhed for både indendørs og udendørs dørautomatik.

Eksempel på indendørs automatisk dør

Et eksempel på en automatisk dobbeltdør mellem køkken og kantine. Sensoren registrerer genstande og personer i farezonerne. Både hvis de er stillestående og i bevægelse. Her benyttes en Flatscan sikkerhedssensor.

Sikkerhed i klemmezone

En Flatscan sikkerhedssensor dækker hele hængselsområdet og dermed klemmezonen til beskyttelse af hænder og fingre i hele åbne og lukke processen.

Sikkerhed ved dørkant og i hele svingområdet

Laserfeltet dækker hele dørens bredde og sikrer imod masning eller klemning i hele dørens svingområde. Samtidig går laserfeltet ud over dørens kant og giver ekstra sikring imod kollision.

Udækket zone

Det er nødvendig med afstand til gulvet for at undgå at selve gulvet giver detektion, dette kaldes den udækkede zone. Med F.eks. Flatscan kan den udækkede zone reduceres til 10 cm. Døren genåbner ved detektion af person i svingområdet.

Eksempel på udendørs automatisk dør

Nedenfor et eksempel på en udendørs automatisk jerndør. Ved en sådan dør kan der være særlig fare ved klemning af jerndøren. Ved brugere der går langsomt gennem døren, skal den vente eller genåbne. Det sikres ved korrekt opsætning af sikkerhed. Her benyttes også en Flatscan sikkerhedssensor.

Person i svingområde

Registrering af person der står stille i svingområdet. Døren stopper og genåbner.

Genstand i klemmeområde

Registrering af hånd i klemmeområdet. Døren stopper og genåbner.

Bevægelse i svingområde

Gående person i svingområdet. Døren stopper og genåbner.

Montering med sikkerhed

Lad os stå for sikkerheden

Alle døre er forskellige, og hvordan finder man den rette dørautomatik og korrekt sikkerhed? Lad os hjælpe. Brug vores ekspertise og erfaring og få den rigtige dørautomatik til den rigtige dør og få lavet en risikovurdering.

Vi beskæftiger os udelukkende med dørlukkere og dørautomatik. Vores montører har mange års erfaring og ved hvilken dørautomatik der passer perfekt til opgaven og kan sætte den korrekt op, så den holder i mange år og vi garanterer for opsætningen. Du får:

Den rigtige dørautomatik til den rigtige dør

Erfarne montører som udelukkende arbejder med dørlukkere og dørautomatik

Styr på sikkerheden så ingen kommer til skade

Korrekt opsætning der holder i mange år

En løsning som er sikker, er godkendt og ser godt ud

Kontakt os

Har du spørgsmål? Send os en besked og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Ring til os

44 53 42 44